Vad är Aldamus, och vem är Henrik?

Henrik AlménSöker du en tenor, notsättare eller kanske en arrangör? Jag är en av sju medlemmar i vokalgruppen Vocal Brand.

Jag hoppar jag allt som oftast in som tenorvikarie i körer och ensembler. Jag är utbildad musiklärare med inriktning på Rytmik på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (KMH), där sång var mitt individuella huvudinstrument.

Aldamus

Aldamus är en enskild frilansfirma med två verksamhetsområden: musik- och datatjänster. Jag innehar F-skattsedel och kan fakturera musikrelaterade uppdrag samt datarelaterade tjänster som webbutveckling och andra administrativa uppgifter. Firman har sitt säte i Stockholm, där jag också är bosatt.

Utbildning och anställning

Jag är certifierad QlikView-utvecklare, certified QlikView Developer och jobbar som beslutsstödsutvecklare på IDG AB, International Data Group.

Jag är annars utbildad musiklärare med inriktning på rytmik (180 poäng, eller 270 hp) på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Rytmik är en metod där man länkar samman musik, inlärning och kropp/rörelse, men där finns också en konstnärlig aspekt. Utöver det har min utbildning specialiseringsområden med bl a studier i sång och olika inriktningar inom musikteori.

Jag har förstås också ett stort data- och datorintresse och det är i det området jag framför allt verkar. Redan 1986 gick jag en programmeringskurs för ungdomar (jag var nio år gammal) på Macintosh Plus, och sen har det fortsatt…

Övrigt

Jag har en mindre studio och har bland annat spelat in en demo med vokalgruppenVocal Brand. Då och då bloggar jag om vad jag gör – bloggen startade jag i slutet av 2009 och här kan du läsa om varför.

Från september 2006 till och med januari 2009 gjorde jag för IDG:s räkning en podradiosändning varje vardag. Totalt sett blev det runt 500 program, varav jag själv de allra flesta. Det var en cirka tre minuter lång sammanfattning av dagens viktigaste IT-nyheter. Det sista programmet kan du höra nedan.