Lyssna på mig

Här finns några låtar och arrangemang jag gjort. Besök också gärna webbsajten för Vocal Brand, vokalbandet jag sjunger i. I bloggen finns också en video med mig som schlagersångare i SMASK.

 

Två låtar finns släppta i digitala streamingtjänster (se blogg), t ex Google Play Music, iTunes, Deezer, Tidal och som i spelaren här intill – på Spotify.
På SoundCloud ligger På en båt i Stilla havet som har en egen speciell historia

Bara du som ser

En sång om att skriva sånger skulle man kunna säga. Här en liveinspelning från Kungl Musikhögskolan. Text, musik, gitarr och sång av Henrik Almén.

#8

Sitt namn till trots är detta en låt i 7/8-takt, eller kanske 7/4 om man vill. Båda går bra. Skriven och producerad av mig.

Harpa, stråkkvartett och klarinett

Lyssna till ett potpurri på visor från en film om en känd liten småländsk gosse, arrangerade av mig för klarinett, harpa och stråkkvarett.

Brasskvintett – om konstig mat

Två trumpeter, ett valthorn, en trombon och en tuba berättar här en av mig arrangerad känd historia om mat som trilskas.

Stråkkvartett – Släpp fångarne loss

Visa av Birger Sjöberg som återupplivades i Tage Danielssons film. Här arrad av mig för stråkkvarett.

Blåsarkvintett – om en man i blåsväder…

Pappan till Astrid Lindgrens rödhåriga flicka råkar ut för äventyr. Sången arrad av mig för tvärflöjt, klarinett, oboe, valthorn och fagott.