Varför startar jag blogg?

Varför ska jag blogga? Vem ska läsa? Jag hade inte tänkt starta en blogg. Men nu gör jag det ändå.

Det har hänt att jag känt behov av att kasta mig in i någon debatt på nätet – att inte bara kommentera någon annans blogginlägg eller en tidnings nätupplaga, utan i ett eget forum med mer plats och mer kontroll. Nu kan jag göra det, om jag skulle få lust.

Bloggen blir en uttrycksform, en uttrycksplats. Jag gillar att skriva, men gör det sällan. Kanske blir det ändring nu, vem vet. Vem och hur många som läser bryr jag mig egentligen inte om. Jag råkade dyka på uttrycket ”att blogga är att sätta URL:ar på sina tankar” – det är ett bra uttryck. Det är väl det jag kommer göra här tror jag, om jag skulle råka tänka någon tanke jag tycker är värd att dela med mig av.

Det handlar också om att jag vill testa och lära mig tekniken bakom ytterligare ett CMS – hela den här sajten inklusive bloggen är byggd med ett eget ”tema” och diverse andra anpassningar i publiceringsverktyget WordPress.

Den här bloggen kommer inte att handla om vad jag åt till frukost i morse eller rapportera den dagliga väderleken. Skulle jag få lust till sådant skrivande så blir det snarare på Twitter. Jag kommer troligen inte att uppdatera särskilt ofta, och jag kommer säkerligen ibland att skriva onödigt långa texter. ”Om jag hade mer tid skulle jag skriva kortare brev”, som Ernest Hemmingway lär ha sagt.

Vi får se vart det tar vägen. Nu börjar jag.

Kommentera

Obligatoriska fält är markerade med *. Din e-postadress kommer inte att synas.