Födelsedag med Facebook

Igår var det min födelsedag – en på det hela taget angenäm dag där jag bjöd på kakor på jobbet och själv fick tårta av min fru hemma.

På Facebook är det lätt att se vem av sina kontakter som fyller år varje dag (kopplar man ihop Facebooks födelsedagslista med valfri digital kalender blir det ännu enklare) och jag har på något vis känt mig lite kluven till det. Känslan av att det är ingen som egentligen minns att jag fyller år, de vet det bara tack vare att jag själv indirekt berättar det för dem genom att publicera mitt födelsedatum. Men det var innan jag fick alla grattishälsningar som jag nu fått!

Grattis kan sägas på många språk -särskilt med hjälp av Google Translate!

För en liten stund ängnas mig en extra tanke från flera av mina vänner. För en liten stund ängnar jag dem en extra tanke. Och i det kan det väl bara finnas gott!

Och hur vet jag förresten själv när mina kompisar fyller år? Några har jag faktiskt i huvudet för att vi känt varandra så länge. Andra har jag antecknat i en kalender – numera såklart digital så att födelsedagarna följer med från år till år – och resten håller jag förstås reda på via just Facebook!

Jag ska bli bättre på att dela ut grattishälsningar. Mer glädje i vardagen!

Kommentera

Obligatoriska fält är markerade med *. Din e-postadress kommer inte att synas.