Ljudevangeliet och Studenten Ferdinand

Studentkåren på Kungl. Musikhögskolan fick ett år ett vykort från Studenten Ferdinand, och en annan jul var det högläsning ur Ljudevangeliet på skolans terminsavslutning.

På Kungl. Musikhögskolan var jag djupt insyltad i studentkårens, KMS, verksamhet – som sekreterare och sedermera ordförande, och jag var engagerad i högskolans styrelse och direktion mm. Vid varje terminsavslutning fanns det möjlighet för studentkåren att säga några väld valda ord, och ibland ansträngde jag mig lite extra.

Jag vet inte hur kul det är nu såhär i efterhand egentligen – det blir liksom lite intern humor – men någon kanske det roar. Här har jag en inspelning från 2004 då jag skrivit en pastisch på allas vår Tjuren Ferdinand – Studenten Ferdinand.
Året innan modifierade jag Julevangeliet till att bli Ljudevangeliet.

Ljuden, är en tradition med flera flera många år på nacken. ”I begynnelsen skapades ljud, schimmel och ackord” heter det i den heliga notskrift, och på dessa grundvalar står Kungliga Musikhögskolans fötter stadigt förankrade.

Vår rektor var Gunilla von Bahr och studentkårsordförande var Gunilla Hedin, numera Törnfeldt. Harriet som nämns i texten var och är KMS kanslist sedan drygt 20 år. Musikhögskolan genomgick under den här perioden en ganska stor administrativ omstrukturering, samtidigt som man planerade för fullt för en helt ny musikhögskolebyggnad (som för övrigt skulle stått klar 2008 men som pga en hel del problem inte börjat byggas ännu idag när det snart är 2010…). Anförandet finns inte inspelat men det går att läsa, klicka på bilden till höger.

Kommentera

Obligatoriska fält är markerade med *. Din e-postadress kommer inte att synas.