iPhoneuppdatering – ny teknik med oldschool-lösning

Snabbt googlande ger att många har problem med att uppdatera sin iPhone till nya operativsystemet iOS4, och jag fick också problem. iTunes gick igenom uppdateringsprocessen men avbröts efter några timmar när det precis skulle blivit klart. Sen gick det inte att få igång telefonen alls, och när den så småningom startade fungerade inte återställningen. Alltihop var mest hopplöst. iTunes presenterade en obegriplig felkod, -6005 eller något i den stilen, med en länk till Apples sajt som bara kunde upplysa om att jodå, det är en existerande felkod som kan uppstå vid uppdatering. Vad koden innebär fick  man däremot inte veta något om.

Elektronik?

Jag noterade att telefonen var väldigt varm. Riktigt het faktiskt. Hämtade en kylklamp från frysen och placerade telefonen på den. Inledde ett nytt försök med återställning och system­uppdatering – och voilà! Alla problem som bortblåsta!

Att jag sen strax efteråt i princip ångrar uppdateringen – min iPhone 3G har blivit hopplöst långsam och kan fastna utan att man kan göra någonting i flera sekunder – är en annan historia…

En kommentar

Kommentera

Obligatoriska fält är markerade med *. Din e-postadress kommer inte att synas.